Ultima Ora

11:51 Cauza incendiului de la restaurantul din Bălești

Incendiul de la Restaurantul „Fântâna lui Coșbuc” din Bălești a fost cauzat de un cablu neizolat corespunzător sau defect.

„În jurul orelor 23:35, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei construcții din satul Tămășești, comuna Bălești.

Imediat, au fost direcționate la fața locului 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă si o autoplatformă pentru lucru la înălțimi, din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul construcției, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate și la un depozit de cherestea aflat în imediata apropiere. Având în vedere amploarea si pericolul evenimentului, au fost suplimentate forțele de intervenție cu alte 3 autospeciale din cadrul subunităților noastre din Motru, Tismana și Hurezani.

Colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se propagarea acestuia la construcțiile învecinate. A ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, materiale textile, aparatura electronică și electrocasnică și mobilier care erau depozitate la etajul clădirii.

Prin eforturile depuse de către colegii noștri s-a reușit lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvate celelalte construcții. Din fericire, nu au fost înregistrate victime! Intervenția a fost una foarte dificilă și contratimp din cauza faptului că, în imediata apropiere a constructiei cuprinse de flăcări, nu existau surse de alimentare cu apă, alimentarea autospecialelor de intervenție făcându-se de la aproximativ 3 kilometri.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, într-una dintre încăperile construcției aflându-se mai mulți consumatori electrici care erau sub tensiune” a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Comment here