Ultima Ora

11:50 Probleme mari descoperite de Protecția Consumatorilor la Motru

Mizerie greu de descris, descoperită de comisarii Protecției Consumatorilor, la Motru. Comisarii au dispus închiderea temporară a 6 dintre cei 7 agenți economici verificați, au dat amenzi în valoare de 195.000 lei și au confiscat peste 2600 kilograme de produse.

Echipele de control din „Comandamentul de iarnă” au găsit ingrediente expirate, utilaje neigienizate, improvizații electrice, produse depozitate necorespunzător și multe alte nereguli, la unități de producere a preparatelor din carne, brutării și zone de cazare.

„În cursul zilei de ieri 06.01.2024 au fost desfășurate acțiuni de control  în Municipiul Motru, jud.Gorj. Astfel au fost verificați 7 operatori economici. Principalele abateri constatate: practici comerciale incorecte, nerespectare condiții de depozitare alimente recomandate de producător, produse și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora, materii prime în afara datei limită de consum(expirate), legume, fructe depreciate, saltele murdare/pătate, spații de producție panificație cu infiltrații(neigienizate), camere neigienizate corespunzător. Au fost dispuse următoarele sancțiuni: 24 amenzi contravenționale  în cuantum total de 195.000 lei, 3 avertismente. Au fost dispuse următoarele  măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru 6 unități, a fost propusă măsura încetării practicii comerciale incorecte pentru 4 operatori economici, oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme (peste 2600 kg)” a comunicat Alin Gubandru, comisar șef CRPC Regiunea Vest, coordonator comandament.

Comment here