Ultima Ora

11:50 Prețul barilului, mai mic decât în mai 2020. De ce carburanții sunt tot scumpi în România

Preţul petrolului a scăzut brusc, ajungând de la 120 de dolari per baril sub 92 de dolari per baril în cazul cotaţiei Brent. În România, preţul benzinei la pompă s-a redus cu aproape 5% (4,87%) în perioada cuprinsă între 25 iulie şi 8 august, spune Radu Puiu, financial analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România, relatează știripesurse.ro.

”Preţul petrolului a scăzut brusc, ajungând de la 120 de dolari per baril sub 92 de dolari per baril în cazul cotaţiei Brent. Indicele manufacturier Empire State din SUA a atins cel mai scăzut nivel din mai 2020. Traderii şi administratorii de fonduri au părăsit piaţa petrolului în ultimele luni, scăzând activitatea la minimul ultimilor şapte ani, pe fondul celei mai mari crize energetice globale din ultimele decenii, deoarece investitorii nu mai sunt dispuşi să „suporte” volatilitatea persistent ridicată”, a declarat Radu Puiu.

”În România, preţul benzinei la pompă s-a redus cu aproape 5% (4,87%) în perioada cuprinsă între 25 iulie şi 8 august, sugerând că tendinţa de scădere a preţului barilului de petrol se resimte şi asupra consumatorului final, dar există un decalaj de timp”, afirmă analistul.

https://www.stiripesurse.ro/ca-la-noi-pretul-barilului-de-petrol-a-ajuns-mai-mic-decat-in-mai-2020-carburantii-din-romania-s-au-ieftinit-numai-cu-20prc_2519990.html

Comment here