Ultima Ora

11:45 Amendă de 1500 de lei dacă refuzi LEGITIMAREA. Poliţiştii, puteri sporite

Poliţiştii din România vor avea o autoritate mult mai mare, de la sfârşitul lunii, când intră în vigoare o nouă lege.

Începând de pe 26 ianuarie, poliţiştii pot intra într-o locuinţă fără acordul proprietarului, dacă au informaţii că cineva se află într-un pericol iminent sau dacă deţin informaţii că în respectiva locaţie se ascunde autorul unei infracţiuni grave sau un suspect de terorism. De asemenea, poliţiştii pot intra în locuinţe fără permisiune şi în cazul în care există suspciuni că o persoană decedată se află în interior.

Noua lege prevede şi amenzi mai mari pentru cei care refuză legitimarea. Amenda, care în prezent este de 500 de lei, poate ajunge până la 1.500 de lei. Şi poliţiştii au anumite reguli ce trebuie respectate atunci când se legitimează. Astfel, poliţistul se prezintă cu numele complet şi precizează şi secţia în care lucrează atunci când se află în uniformă. Dacă este îmbrăcat civil, poliţistul îşi prezintă numele complet, unitatea de poliţie de care aparţine, precum şi legitimaţia sau insigna.

Amenzi mai mari vor primi şi cei care îşi deranjează vecinii. Dacă primiţi o amendă pentru tulburarea liniştii, iar poliţia este sesizată din nou în mai puţin de 24 de ore, amenda va fi de 3.000 de lei – dublu faţă de cuantumul din prezent. O altă pedeapsă în acest caz poate fi reprezentată de 120 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile pentru tulburarea liniştii publice în cazul unei petreceri organizate într-un cort sau într-un alt spaţiu care nu este special amenajat pentru asta cresc de patru ori, dacă poliţia este sesizată a doua oară.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here