Ultima Ora

11:41 PSD Gorj se delimitează de afirmațiile lui Chepeneag. Ce a putut face șeful Muzeului Brâncuși!

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, i-a cerut demisia directorului interimar al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Valentin Chepeneag, din cauza unor declaraţii „profund greşite şi iresponsabile”.

În luna aprilie a acestui an, Valentin Chepeneag a fost numit de ministrul Culturii director interimar al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, care este în fază de proiect. În ultimele zile, Chepeneag a publicat pe Facebook mai multe mesaje în care îşi arăta admiraţia faţă de fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu şi faţă de mareşalul Ion Antonescu.

Postarea, prin care marca 120 de ani de la naşterea lui Zelea-Codreanu, cu citate din Mircea Eliade şi Iuliu Maniu, a fost ştearsă, însă ministrul Culturii i-a solicitat luni demisia. Acesta nu a fost singurul mesaj controversat publicat de Chepeneag pe contul lui de Facebook. În urmă cu patru ani, el îi aducea laude lui Ion Antonescu, mareşal condamnat la moarte pentru crime împotriva evreilor.

”Organizația PSD Gorj se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către fostul manager interimar al Muzeului National Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Declarațiile domnului Chepeneag, făcute în calitatea de persoană fizică, nu reprezintă poziția Organizației PSD Gorj. De asemenea, și eu regret că l-am investit cu încredere, fără să cunosc preferințele domniei sale față de organizațiile extremiste. De aceea, îmi exprim părerea de rău pentru cele întâmplate și, evident, sunt total de acord cu decizia ministrului Culturii și Identității Naționale de a îi cere demisia” transmite deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here