Ultima Ora

11:37 SONDAJ CURS, la o lună după alegeri. SCADE entuziasmul AUR

Opţiunile electorale ale românilor nu arată foarte diferit faţă de rezultatul alegerilor locale din decembrie, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS, în perioada 11-15 ianuarie.

Potrivit cercetării sociologice, PSD se menţine pe primul loc în preferinţele electoratului, însă tot PNL-USR-PLUS-UDMR ar putea forma mai uşor o majoritate parlamentară. Faţă de sondajul realizat în decembrie, după alegeri, AUR scade de la 15% la 12%.

Scorurile din sondajul CURS: PSD – 34% (faţă de 35% în sondajul CURS din decembrie şi 29% la alegeri); PNL – 26% (la fel ca în decembrie şi la fel ca la alegeri); USR-PLUS – 16% (faţă de 14% în decembrie şi la fel ca la alegeri); AUR – 12% (faţă de 15% în decembrie şi 9% în alegeri); UDMR – 5% (faţă de 4% în decembrie şi 5% în alegeri); PMP – 3%; Pro România – 2%; Altul – 2%.

Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Comment here