Ultima Ora

11:35 SONDAJ la Motru. Întrebați despre postul de viceprimar

Gazeta de Motru a publicat, sâmbătă, un sondaj de opinie realizat în oraș, în perioada 07- 14 noiembrie. Motrenii au răspuns la o serie de întrebări legate de așteptările pe care le au de la administrația locală pentru perioada următoare.

Potrivit studiului, 80,5% dintre respondenti s-au arătat nemulțumiți de activitatea fostului primar Gigel Jianu, din perioada 2016-2020. 72,4% dintre cei care au răspuns sondajului consideră, însă, că actualul primar, Cosmin Morega, va putea aduce Municipiului Motru la un nivel de dezvoltare satisfăcător, iar 70% dintre persoane sunt foarte mulțumite sau mulțumite de activitatea primelor zile din mandatul noului primar. În privința încrederii în noii consilieri locali, 50,6% dintre cei care au răspuns declară că nu au încredere în componența noului Consiliu Local Motru.

77% dintre persoanele care au completat sondajul nu consideră oportun ca Gigel Jianu să ocupe funcția de viceprimar al Municipiului Motru în perioada 2020-2024.

75,9% dintre persoane și-ar dori ca noul primar, Cosmin Morega , să implementeze proiecte care vizează crearea de noi locuri de muncă. 33,3% dintre persoane consideră că aleșii locali nu țin cont de părerea cetățenilor în adoptarea hotărârilor de consiliu local iar 42,5% consideră că aleșii locali țin cont foarte puțin de părerea cetățenilor când adoptă hotărârile. La ultima întrebare majoritatea personelor chestionate, într-un procent de 96,6%, consideră că aleșii locali ar trebui să fie sancționați financiar pentru adoptarea unor decizii ilegale, care au prejudiciat comunitatea locală.

Comment here