Ultima Ora

11:34 Sportivă CSM Târgu-Jiu, convocată la lotul naţional

Veste excelentă, primită în preajma Crăciunului, de una dintre cele mai talentate baschetbaliste ce activează la CSM Târgu-Jiu, Casiana Spineanu, componentă a Grupei U18 a clubului gorjean, pregătită de profesorul Toma Popescu.

Federaţia Română de Baschet a înştiinţat CSM Târgu-Jiu că sportiva Casiana Spineanu a fost selecţionată, în urma desfăşurării Campionatului Naţional de Baschet 3×3, fiind convocată la acţiunea de pregătire a lotului naţional de baschet 3×3, U17 Feminin, ce se va desfăşura în Complexul Olimpic Izvorani, într-un stagiu de pregătire centralizat ce va dura până pe 4 ianuarie 2022.

Evoluţia bună a echipei noastre la prima ediţie a Campionatului Naţional de Baschet 3×3 nu a rămas fără ecou, chiar dacă echipa din Târgu-Jiu s-a oprit în sferturile competiţiei.

Toma Popescu, antrenor U18 baschet feminin CSM Târgu-Jiu: ”În momentul în care am primit invitația de a participa la acest turneu, din partea Federaţiei Române de Baschet, prin intermediul doamnei Ancuța Stoenescu, gândul meu a fost nu la ce rezultat ar putea avea fetele noastre la competiție, ci la potențialul lor și la șansa de a putea fi selecţionate în lotul național de 3×3. A fost o surpriză totală atât pentru mine, cât și pentru Casiana când am aflat vestea. Sunt extrem de fericit pentru această convocare, mai ales că știam cât de mult își dorea acest lucru. Sper să se descurce cât mai bine și să auzim la vară de numele Casiana Spineanu de la CSM Târgu-Jiu la Campionatul European de 3×3. Baftă Casi!”.

Casiana Spineanu: ”A fost un cadou pe care îl așteptam într-o oarecare măsură, deoarece în ultimul an am muncit foarte mult. În momentul în care am auzit despre convocare am fost foarte bucuroasă, dar și emoționată, fiindcă e în joc, până la urmă, faptul că îmi pot reprezenta ţara. Convocarea este o răsplată a muncii mele, dar și o responsabilitate pentru că știu că acum așteptările de la mine vor crește și randamentul meu trebuie să fie mereu bun. Merg cu gândul să progresez ca jucătoare și să mă lupt pentru un loc la Campionatul European de vara viitoare”.

Comment here