Ultima Ora

11:34 Plafonarea preţurilor la alimentele de bază. Ciolacu anunţă controale

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că toate autorităţile de control vor verifica, în perioada următoare, plafonarea preţurilor la alimentele de bază. Ciolacu a vizitat un magazin din Sectorul 4 şi a constatat că cele mai mari reduceri de preţuri au fost la cartofii noi.

”Protejarea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici şi medii, cei mai afectaţi de inflaţie, a fost primul obiectiv vizat odată cu preluarea guvernării. De aceea, m-am bucurat să văd că OUG privind limitarea adaosurilor comerciale la produsele de bază începe să-şi producă efectele. Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ şi am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină şi mălai”, afirmă Ciolacu, pe Facebook.

Premierul anunţă controale la toţi operatorii economici.

”Îi asigur pe toţi românii că, în perioada următoare, toate autorităţile cu competenţe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât preţul coşului zilnic al fiecărui român să fie redus”, a mai transmis şeful guvernului.

OUG de plafonare a adaosului comercial la 14 produse de bază a intrat în vigoare la 1 august.

Comment here