Ultima Ora

11:32 Lider: Vom continua protestele

Nicu Bunoaica anunţă că va continua protestele pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit şi energie, deşi, vineri, la Prefectura Gorj, reprezentaţii federaţiilor sindicale au semnat un document de suspendare a acţiunilor de protest până la luarea unei decizii.

Marţi, la Palatul Parlamentului, vor avea loc noi discuţii între parlamentarii de Gorj și reprezentații federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia, în prezența ministrului Muncii și Protecției Sociale, a președintelui Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, a președintelui Casei Naționale de Pensii. 

„Domnilor parlamentari sunteţi nişte habarnişti, daţi-vă demisia pentru incompetenţă şi vânzare de ţară! În documentul semnat vineri, s-au angajat că vor suspenda protestele până la luarea unei decizii privind deblocarea Legii nr.197/2021 privind reducerea vârstei de pensionare, făcându-se părtaşi la acest genocid social programat de partidele de la guvernare. Să ştiţi că vom continua acţiunile de protest, până când această lege se va aplica în regim de urgenţă. Încercaţi să videţi iluzii în timp ce pregătiţi un program de restructurare, aceşti mineri vor fi şomerii de mâine. Mineri şi energeticieni, fiţi uniţi! Această lege este una bună, dar nu este dorită de partidele politice” spune preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013 într-un mesaj video, postat duminică pe pagina de socializare.

Comment here