Ultima Ora

11:31 Minoră dată dispărută, găsită într-un imobil părăsit

O fată de 12 ani, din Târgu-Jiu, dată dispărută luni seara, a fost găsită, după circa o oră, într-un imobil nelocuit din Motru. A fost formată o echipă de căutare complexă, inclusiv cu criminalist cu câine urmă.

„În seara de 1 ianuarie 2024, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de un localnic despre faptul că fiica vecinului său, în vârstă de 12 ani, a plecat de la domiciliu, în urmă cu două ore și nu s-a mai întors. La nivelul IPJ Gorj a fost formată o echipa complexă, cu efective lărgite, formată din polițiști aparținând mai multor structuri operative, inclusiv criminalist cu câine de urmă, care au început căutările, în vederea depistării minorei, aceasta fiind, totodată, pusă în urmărire la nivel național. În urma căutărilor amănunțite, la aproximativ o oră de la sesizarea dispariției, minora a fost identificată de polițiști într-un imobil nelocuit, de pe strada Motrului, fiind preluată și transportată de către un echipaj al ambulanței, la spital, pentru efectuarea unor investigații medicale. La căutări au participat reprezentanți ai ISU, IJJ și Salvamont Gorj” informează IPJ Gorj.

Poliţia atrage atenția populației, ca, în cazul în care se confruntă cu o situație de dispariție a unui minor, în special sub vârsta de 14 ani, să solicite de urgență sprijinul autorităților sau să apeleze numărul unic de urgență 112, deoarece, în aceste situații, cu precădere pe timp de noapte, fiecare minut contează în găsirea persoanei respective sau salvarea vieții acesteia.

Comment here