Ultima Ora

11:25 Zilele Aviației Militare Gorjene, sărbătorite în Piața Prefecturii și la Stănești

Zilele Aviației Militare Gorjene sunt sărbătorite, astăzi și mâine, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu și pe Aerodromul Stănești.

Festivitățile organizate cu ocazia Zilelor Aviației Militare Gorjene vor începe, vineri, începând cu ora 17:00, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, unde vor fi expuse aeronave și echipamente tehnice. Momentul culminant va fi aterizarea unui parașutist român, cu drapelul României, în Piața Prefecturii. Începând cu 20:45, dacă condițiile meteorologice vor permite, organizatorii vor continua manifestările prin proiecții de film în Piață, cu ilustrații care prezintă momente și lupte aeriene din Al II-lea Război Mondial.

Sâmbătă, 27 august, festivitățile își vor schimba locația și vor începe la ora 09:00, la monumentul dedicat victimelor unui accident aviatic, din localitatea Stănești. Ulterior, începând cu ora 10:30, pe Aerodromul Stănești, situat la intrare în localitate se va face intrarea elicopterelor și a formațiilor de civili. La eveniment vor participa 2 baze aeriene militare și alte 9 entități din domeniu și vor fi expuse 2 aeronave istorice civile și 4 aeronave militare, alături de înscrisuri și echipamente tehnice din domeniu.

Comment here