Ultima Ora

11:25 Vîlceanu: Propunerea ca Nicolae Ciucă să fie premier a venit de la Florin Cîţu

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că liderul PNL, Florin Cîţu, a propus ca Nicolae Ciucă să fie susţinut pentru funcţia de premier, iar această propunere a fost votată în unanimitate de Biroul Politic Naţional al PNL.

„Preşedintele partidului, Florin Cîţu, a venit cu o propunere pentru a ieşi din această criză politică, din acest blocaj politic mai degrabă şi propunerea a trecut în unanimitate”, a declarat Dan Vîlceanu, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat dacă propunerea a venit, de fapt, de la Cotroceni, Vîlceanu a explicat că nu poate intra în astfel de scenarii.

„Nu pot intra în astfel de scenarii pentru că, din poziţia de secretar general, sunt în măsură de a oferi răspunsuri clare pe decizii pe care partidul deja le-a dat. Propunerea a venit de la Florin Cîţu, în şedinţa de BPN şi a fost argumentată de Florin Cîţu prin următoarea construcţie: tot nouă ne revine responsabilitatea de a scoate România din acest blocaj, din această criză politică. Şi atunci mandatul a fost Nicolae Ciucă premier şi un guvern minoritar PNL- UDMR. Nu a existat altă propunere, aceasta a fost propunerea lui Florin Cîţu şi a fost votată în unanimitate. Nu a existat o altă propunere care să genereze o dezbatere. Evident, sunt foarte mulţi lideri care se pot angrena într-o asemenea funcţie. Pe de altă parte, este un moment complicat”, a mai declarat Vîlceanu.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, joi seară, că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier.

Comment here