Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu anunță creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2022

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, a anunţat că, de la începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate cu 6%. Şi valoarea alocaţiilor pentru copii va creşte, a mai anunţat ministrul.

„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de 6%. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare” a declarat ministrul, dumunică, la Prima TV.

”Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna”, a adăugat Dan Vîlceanu.

Întrebat, sâmbătă, la Antena 3, cât cheltuie lunar pentru cumpărături, Dan Vîlceanu a răspus că este un om cu nevoi destul de simple și nu iese foarte des să mănânce la restaurant. În acest moment, salariul unui ministru din România este de 10.000 de lei.

Comment here