Ultima Ora

11:24 COD GALBEN de lapoviţă, ninsori şi viscol până pe 6 ianuarie

ANM a emis, sâmbătă, două avertizări, una de intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori, valabilă pentru toată ţară până pe 6 ianuarie şi un cod galben de ninsori şi viscol pentru zona montană, valabil tot până pe 6 ianuarie.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori. Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali. Temporar vor fi precipitații. În zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificări puternice ale vântului, viscol. Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie), mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here