Ultima Ora

11:19 Nepotul lui Ciolacu solicită 110 milioane lei din PNRR pentru fotovoltaice

Două firme deținute în proporție de 50% de Cristian Mihai Ciolacu, indicat drept nepotul premierului și liderului PSD Marcel Ciolacu, au aplicat pentru ajutor de stat de peste 110 milioane lei pentru producția de energie eoliană și solară din PNRR, potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei la solicitarea Economedia. Ambele firme recent înființate raportează venituri minuscule, de 10-13 lei, dar își propun să deruleze proiecte de sute de milioane de lei.

Este vorba despre firmele Solar Energy Production, respectiv Development Power Solar Energy, care se află pe lista oficială de la Ministerul Energiei cu companii care au aplicat la o schemă de ajutor de stat de sprijinire a investițiilor în capacități noi de producție de energie eoliană și solară din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Momentan, proiectele celor două companii sunt aprobate în evaluare, în etapa de precontractare.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, Solar Energy Production a depus un proiect în valoare de 233.324.849 lei, din care vrea să primească ajutor de stat de 61.672.320 lei pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică. Cealaltă firmă, Development Power Solar Energy, a depus un proiect în valoare de 184.944.080,19 lei, din care ajutor de stat de 50.716.320 lei, tot pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică.

Cele două firme unde nepotul lui Marcel Ciolacu deține o parte din acțiuni și unde este administrator au fost înființate relativ recent, ambele în luna aprilie 2022, iar datele financiare sunt încă firave, ridicând întrebări cu privire la capacitatea companiilor de a derula proiecte de o astfel de amploare.

Comment here