Ultima Ora

11:19 Circa 3.000 de candidaţi la concursul de admitere în Academia de Poliţie “Al. I. Cuza” Bucureşti

Aproximativ 3.000 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, organizat în acest an, informează, duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru anul universitar 2020 – 2021 au fost aprobate 578 de locuri pentru a fi scoase la concurs, repartizate pe facultăţi, forme de învăţământ, bugetate sau cu taxă de şcolarizare.

Etapa de recrutare a candidaţilor de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor de poliţie judeţene s-a încheiat. Până la această dată, toţi candidaţii înscrişi au susţinut inclusiv evaluarea psihologică, în baza unei planificări a Centrului de Psihosociologie al MAI.

Pentru cele 138 de locuri din cadrul Facultăţii de Poliţie, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frecvenţă redusă, s-au înscris 997 de candidaţi. Pentru cele 350 de locuri destinate Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, s-au înscris 1.230 de candidaţi atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frecvenţă redusă pentru care se percepe taxă de şcolarizare.

În acest an, pentru Facultatea de Poliţie de Frontieră au fost aprobate 25 de locuri, pentru care candidează 253 de persoane. Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultăţii de Jandarmi s-au înscris 288 de candidaţi, iar pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri s-au înscris 156 de candidaţi, dintre care 12 femei.

Candidaţii vor susţine proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice în perioada 24 – 29 august, iar în zilele de 1 şi 2 septembrie este planificată proba de evaluare a cunoştinţelor. De asemenea, pentru prima dată, în acest an, candidaţii sunt repartizaţi pe şapte centre zonale pentru susţinerea probelor eliminatorii ale concursului, în funcţie de arondare.

Candidaţii din Gorj sunt repartizaţi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

Rezultatele finale ale candidaţilor admişi pe cele 578 de locuri vor fi afişate, pe site-ul Academiei de Poliţiei, în perioada 24 – 26 septembrie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here