Ultima Ora

11:17 Noi proteste în Franţa împotriva creşterii vârstei de pensionare

Francezii au ieşit din nou în stradă, sâmbătă, pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 ani. În Paris, mii de oameni au răspuns apelului lansat de partidul de stânga „Franţa nesupusă”. S-a ajuns inclusiv la incendierea mai multor tomberoane aflate pe stradă. Şase protestatari au fost arestaţi pentru purtare ilegală de arme.

Mii de protestatari au ieşit din nou în stradă după ce s-a anunţat creşterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64. Jean-Luc Mélenchon, preşedintele partidului de stânga „Franţa nesupusă”, prezent la demonstraţie, a criticat dur decizia lui Macron. Declaraţiile lui au fost susţinute şi de protestatari. 

„Ni s-a spus de când eram mici că nu o să avem pensie. Cu acest proiect al lui Emmanuel Macron, este posibil ca asta să se adeverească pentru că ştim foarte bine că astăzi, ieşitul la pensie după 64 de ani înseamnă că oamenii nu se vor bucura de această perioadă”, a declarat o tânără.

Pe străzi, protestatarii au incendiat mai multe tomberoane şi au atacat poliţia cu petarde. Organizatorii au spus că la protest au participat peste 150.000 de oameni, însă poliţia a estimat numărul la abia 12.000.

Comment here