Ultima Ora

11:16 Un meteorit ar fi căzut în judeţul Iaşi, anunţă un profesor de fizică

Profesorul de Fizică Silviu Gurlui, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a scris despre eveniment pe Facebook şi a publicat fotografii cu corpurile de meteorit.

„Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iaşi! Cu un an în urmă, deasupra Iaşului un meteorit se dezintegra la mare înălţime şi a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puţin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întâmplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iaşi, s-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperişul unei case au fost recuperate bucăţi de rocă “negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau şi să le investighez. După primele informaţii, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcţia de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voineşti”, a scris profesorul pe Facebook.

Cel mai probabil fragmentele au lovit violent acoperişul unei case şi apoi au ricoşat într-un copac apropiat, mai spune expertul.

„După zgomotul puternic de la impactul cu acoperişul a urmat zgomotul undei de şoc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal între cele două evenimente. Menţionez că zgomotul l-am putut recepţiona de la Bacău”, a precizat profesorul.

Nu este prima oară când un astfel de incident are loc în judeţul Iaşi. În luna iulie, anul trecut, un meteorit ce avea în jur de de 8 kilograme s-a dezintegrat, iar fragmente din acesta au ajuns pe pământ.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here