Ultima Ora

11:13 Moțiune simplă împotriva ministrului Educației. ”Sorin Cîmpeanu face școala de rușine”

USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației, transmite Edupedu.ro.

Moțiunea simplă este intitulată „România educată să fure. Sorin Câmpeanu face școala de rușine”.

În textul moțiunii se arată că „ministrul care trebuie să implementeze România Educată, proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis, este un plagiator. Un hoț. Un om care a furat idei. Ministrul Educației a plagiat, într-o lucrare de specialitate, 92 de pagini din munca a doi colegi profesori universitari. Nu are curajul să arate public lucrarea. Nu ne miră”.

Potrivit sursei citate, „într-o Românie Educată, ministrul și-ar fi prezentat imediat demisia. În România lui Klaus Iohannis, încă un ministru plagiator este ceva normal. Guvernul în care Sorin Cîmpeanu este ministru al Educației este condus de un alt plagiator – premierul Nicolae Ciucă.”

„Proiectele de legi ale Educației scrise de Sorin Cîmpeanu înseamnă confiscarea definitivă a educației de către partidele politice, adică cei care au prosperat din plagiat în funcții bine remunerate, din controlul politic al directorilor, din transformarea multor universități în afaceri de familie. Astăzi, nu mai au nicio jenă. S-au format rețele de plagiatori și de susținători ai plagiatorilor care știu bine când să îi șantajeze”, conform textului citat.

Comment here