Ultima Ora

11:12 SUA își ating obiectivul administrării a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19

Statele Unite îşi ating, astăzi, obiectivul administrării a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19, anunţă preşedintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Aproximativ două treimi dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19, a anunţat şeful statului american.

”Sunt mândru să anunţ că mâine (vineri), după 58 de zile ale administraţiei mele, vom atinge obiectivul administrării a 100 de milioane de injecţii americanilor”, a anunţat el într-un discurs, la Casa Albă.

La preluarea funcţiei, la 20 ianuarie, programul vaccinării împotriva Covid-19 se afla la început. Biden a promis, în campania electorală, administrarea a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 în primele 100 de zile ale administraţiei sale.

”În urmă cu opt săptămâni, numai 8% dintre persoanele în vârstă, cele mai vulnerabile faţă de Covid-19, erau vaccinate. Azi, 65% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin anti-Covid. Acesta este un lucru cheie, pentru că 80% dintre cele peste 500.000 de morţi din cauza Covid-19 au avut loc în America”, a subliniat Biden.

Comment here