Ultima Ora

11:12 CUTREMUR în Turcia. Zeci de morți, mii de răniți

Cel puţin 21 persoane au murit, peste o mie au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit, vineri seară, în urma unui puternic seism produs în estul Turciei, care s-a resimţit şi în unele state vecine, informează, sâmbătă, DPA care citează Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,8, s-a produs vineri seară la ora locală 20:55 (17:55 GMT) în localitatea estică Elazig, situată la circa 550 kilometri de capitala Ankara. Seismul major a fost urmat de zeci de replici. Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în Elazig, iar alte patru în provincia învecinată Malatya, a anunţat, sâmbătă, AFAD precizând că numărul răniţilor este de circa 1.030.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că echipele de intervenţie caută 30 de persoane date dispărute în urma cutremurului. Postul naţional TRT a prezentat imagini cu zeci de lucrători din cadrul echipelor de intervenţie care săpau în zori cu lopeţile în zona unei clădiri parţial prăbuşită din Elazig. Ferestrele erau sparte, iar balcoanele de la cel puţin patru etaje se prăbuşiseră. Media de stat din Siria şi Iran au relatat că seismul a fost resimţit în ambele state. De asemenea, potrivit media locale din Liban, cutremurul a fost simţit şi în oraşele Beirut şi Tripoli.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here