Ultima Ora

11:11 Proteste pe termen nelimitat la Casa de Asigurări de Sănătate

Continuă protestele salariaţilor din Casele de Asigurări de Sănătate din țară. Au debutat săptămâna trecută şi sunt programate să aibă loc pe termen nelimitat. Potrivit Blocului Naţional Sindical, marţi, protestează sindicaliştii din CJAS Prahova, Călăraşi şi Mehedinţi.

“Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, arăta Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS), într-un comunicat de presă.

Luni, au protestat angajații CJAS Gorj care au acuzat proasta salarizare, lefurile fiind cu 25% mai mici în instituție decât la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Comment here