Ultima Ora

11:11 Prinși la pescuit ilegal pe Jiu

Joi, polițiștii din Turceni au prins în flagrant patru bărbați care pescuiau în râul Jiu, cu ajutorul a două plase monofilament tip setcă, folosindu-se de două bărci pneumatice. La vederea organelor de poliție, aceștia au fugit într-o zona cu vegetație deasă, abandonând atât bărcile cât și plasele tip setcă.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele în cauză, respectiv patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, din comuna Plopșoru, orașul Turceni și municipiul Târgu-Jiu, iar în prezența paznicului de vânătoare, au fost scoase din râul Jiu cele două plase monofilament, care conțineau mai multe specii de pești.

S-a procedat la identificarea plaselor monofilament, stabilindu-se că acestea au o lungime de 50 m fiecare, o lăţime de 2,5 m şi dimensiunea ochiului de plasă de 7,5 x 7,5 cm, în care se află cantitatea de 25 kg peşte de diferite specii ( 4 kg știucă, 16.5 kg caras, 4.5 kg crap). De asemenea, la faţa locului a fost identificate și cele doua bărci și un minciog. Cantitatea de 25 kg pește identificată în plase a fost predată paznicului de vânătoare, care a eliberat peștele în habitaclul său natural, iar uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm.

Comment here