Din JudetStirile Zilei

Iordache: Ce resurse avem în judeţ, care nu sunt valorificate!

Senatorul Ion Iordache, candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, susţine că poate fi valorificată apa termală care curge fără întrerupere dintr-o sondă abandonată, în comuna Câlnic.

„Ce resurse avem în judeţ, care nu sunt valorificate! Suntem în comuna Câlnic, unde acest foraj curge de peste 50 de ani, apa are 40 de grade şi nu a putut fi valorificată până acum. De ce? Pentru că autorităţile judeţene nu s-au implicat prin a sprijini autorităţile locale, care nu au putut să-şi ia avizele necesare. Cu Ion Iordache la Consiliul Judeţean vom valorifica toate aceste resurse şi sunt multe în judeţul nostru. Aici trebuie să avem sere încălzite, fără costuri, şi turişti care să vină să se relaxeze. Asta înseamnă să creştem judeţul, să-l punem în valoare” spune Iordache, într-un filmuleţ postat pe pagina de socializare.

„Forajul este făcut în urmă cu aproximativ 40 de ani. Apa termală are o temperatură de aproximativ 37 de grade Celsius. Are şi proprietăţi terapeutice, dar nu sunt verificate. Se află pe un teren privat. Au fost interesaţi doi investitori să dezvolte o zonă de agrement, dar cei care deţin terenuri acolo au crescut foarte mult preţurile. Au renunţat la proiect, având în vedere preţurile cerute. Locuitorii merg şi fac baie acolo şi spun că se simt foarte bine. Unul dintre investitorii, care au vrut să dezvolte zona, a dus apa la analize şi mi-a spus că are proprietăţi asemănătoare cu cea de la Băile Bala“ declara, în urmă cu doi ani, primarul liberal al comunei Câlnic, Dumitru Vulpe.