Ultima Ora

11:10 Ciolacu: Nu voi minți niciodată că am învins pandemia

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi”. ”România se află într-un punct critic”, a afirmat Ciolacu, precizând că PSD nu fuge de responsabilitate şi vrea să repare ceea ce au făcut guvernările anterioare.

Principalele declarații:

  • România se află într-un punct critic. Au fost 2 ani pierduţi, 2 ani de instabilitate, de criză economică şi sanitară în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critici care necesită o decizie fundamentală. De aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne folosim priceperea şi experienţa pentru a stabiliza ţara. Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge de responsabilitate. Am decis să intrăm cu prima linie a partidului. Am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat. Am venit cu medici de excepţie. 
  • Am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul altor guvernări.(…) România are nevoie de un nou drum în care statul are grijă de cetăţenii săi, în care munca este răsplătită. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii doi ani. În pandemie cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult. PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi şi privilegiaţi.  
  • PSD a venit la guvernare în momente grele şi a crescut veniturile. Aşa vom face şi acum. Aducem mai mulţi bani la buget, dar şi în buzunarele oamenilor. PSD a guvernat pentru oameni, aşa va face şi acum.
  • Am pierdut prea multe persoane dragi. Mult prea mulţi. Acest lucru este inadmisibil. Statul are o mare parte din vină. Oamenii trebuie să audă adevărul (…) Nu voi minţi niciodată că am învins pandemia. Împreună putem face acest lucru. Să dărâmăm zidul de ură între vaccinaţi şi nevaccniaţi. Nu sunt români buni şi mai puţin buni. 
  • Politicienii să facă un pas în spate! Să nu luăm măsuri aberante, ci de bun simţ. România a fost nepregătită pentru valul 4. Guvernarea trebuie să intervină eficient în lupta cu pandemia. Accesul la medicamente virale, testare extinsă şi noua campanie de vaccinare. Fiecare român să aibă acces la sănătate. Întoarcerea cât mai rapidă la normalitate depinde de noi, să lăsăm orgoliile şi mizele politice mici, să muncim din greu pentru a stabiliza lucrurile. România nu a avut un plan coerent de salvare.

Comment here