Ultima Ora

11:10 Adeverințe false de vaccinare și în Sectorul 2 al Capitalei

Polițiștii și procurorii fac percheziții, joi, într-un dosar privind eliberarea de certificate false de vaccinare în care sunt vizați mai mulți angajați ai centrului de vaccinare „Neghiniță” din Sectorul 2 al Capitalei. Conform anchetatorilor, ei ar fi înlocuit datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate. Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că el este cel care a alertat autoritățile și că centrul va fi închis temporar.

Poliția Capitalei a anunțat că polițiștii, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, au pus în aplicare joi cinci mandate de percheziție domiciliară în București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fals informatic. Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori care urmează a fi audiați.

Anchetatorii spun că în luna august au început cercetări cu privire la activitatea mai multor funcționari publici detașați la un centru de vaccinare din Sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului. Mai exact, ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

Comment here