Ultima Ora

11:08 Memoriul depus de Nicușor Văduva la sediile partidelor din Dolj

Liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița, Nicușor Văduva, anunță că a depus memoriu la sediile partidelor politice din Dolj, cerându-le parlamentarilor din județ să păstreze beneficiile Legii nr.197/2021 în noua lege a pensiilor.

”Astăzi am depus în numele energeticienilor din județul Dolj, la sediile partidelor politice din județ, parlamentarilor, deputați și senatori, un memoriu referitor la modificările legii pensiilor. Mesajul a fost unul simplu: dacă ne închideți locurile de muncă, asumat prin legea 334/29-11-2023, legea decarbonării, nu ne lăsați șomeri mărind vârsta de pensionare a lucrătorilor din energie și minerit de suprafață!” declară Văduva.

MEMORIU

Doamnelor și Domnilor Parlamentari,

Energeticienii din Termocentrala Ișalnița (Complexul Energetic Oltenia), vă roagă să interveniți urgent cu amendamente în proiectul de noua lege a pensiilor, proiect aflat în dezbatere publică în Camera Deputaților, amendamente care să cuprindă toate drepturile prevăzute în legea 263/2010, completată prin legea nr.197/2021!

Stimați Demnitari, vă reamintim că activitatea noastră de producere a energiei electrice pe bază de cărbune este pusă pe un PROGRAM DE ÎNCHIDERE, închidere a grupurilor energetice pe cărbune asumată de Statul Român prin Legea Decarbonării (legea nr.334/29.11.2023)! Vă rugăm respectuos să nu acceptați mărirea vârstei de pensionare prin noua lege a pensiilor, a ultimelor generații de mineri și energeticieni din județul Dolj, în contextul în care ne sunt închise locurile de muncă din Complexul Energetic Oltenia!

Semnează: ultimele generații de mineri și energeticieni din județul Dolj, lucrători în activitatea de producție a energiei electrice pe bază de cărbune”.

Comment here