Ultima Ora

07:06 Vîlceanu îi critică pe Budăi și Rafila. „Slabă absorbţie la Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a lansat luni critici la adresa a doi miniștri PSD, Marius Budăi și Alexandru Rafila.

Vîlceanu a declarat că există o slabă absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii şi a adăugat că ar fi profund recunoscător miniştrilor social-democraţi Marius Budăi şi Alexandru Rafila să acorde mai multă atenţie acestui aspect, transmite News.ro. El s-a oferit să îl ajute pe Marius Budăi în legătură cu optimizarea unor aspecte privind PNRR, dacă acesta i-o va cere.

„Eu sunt şi în următoarele zile, 21 – 23 februarie, la Bruxelles, pentru avea discuţii cu comisarii europeni şi legat de PNRR şi legat de viitorul cadru bugetar al UE, 2021-2027. Evident că mă preocupă şi PNRR, şi viitorul cadru. Mă preocupă şi absorbţia pe actualul cadru european 2014-2020, din care mai avem doi ani. Facem o analiză la MIPE pe toate autorităţile de management, astfel încât proiectele semnate, contractele semnate care nu au nicio şansă de a fi închise până la finalul anului 2023 să fie reziliate, dacă nu au început, şi banii respectivi să îi alocăm pe alte proiecte care pot fi terminate până în 2023, astfel încât să nu riscăm să pierdem acei bani”, a afirmat Dan Vîlceanu, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

Ministrul PNL a mai spus că au trecut câteva luni de când a început mandatul Guvernului Ciucă şi nu mai pot fi scuze oferite în ceea ce priveşte gradul slab de absorbţie a fondurilor europene.

„Există într-adevăr o slabă absorbţie la Ministerul Muncii şi o slabă absorbţie la Ministerul Sănătăţii. Din punctul acesta de vedere aş fi profund recunoscător dacă cei doi miniştri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene, pentru că la începutul mandatului acestui guvern toată lumea a înţeles anumite nefuncţionalităţi sau disfuncţionalităţi – că ai preluat mandatul, nu ţi-ai găsit toate documentele pe care trebuia le găseşti. În cazul Ministerului Sănătăţii am înţeles că nu se găsea PNRR pentru că era pe un stick. Acum toate aceste documente sunt la dispoziţie. Au trecut câteva luni şi evident şi eu, şi premierul şi toată populaţia României se aşteaptă să vadă progrese şi mai puţin scuze”, a completat Vîlceanu.

Comment here