Ultima Ora

11:05 Şcoala din Rugi, închisă de DSP. La WC-ul ecologic din curte erau puşi saci menajeri

Şcoala din satul Rugi, al comunei Turcineşti, care cuprinde o grădiniţă şi o şcoală primară, a fost închisă de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, după ce presa locală a relatat că la toaletele ecologice erau puşi saci menajeri pentru colectarea dejecţiilor.

„S-au constatat mai multe nereguli şi au fost dispuse măsuri de relocare a copiilor la altă unitate de învăţământ din Turcineşti. Au fost trasate o serie de măsuri ce trebuie îndeplinite într-un interval de 45 de zile“, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Primarul Dumitru Modrea s-a declarat nemulţumit de decizia luată.

„Am deschis şcoala şi imediat s-au făcut reclamaţii că nu sunt condiţii. Acolo a fost şcoală la care au învăţat sute de elevi. Nu cred că era necesar să se închidă acea şcoală pentru că erau două cabine de wc ecologice. Se vor rezolva acele lucruri. Eu sunt plecat de aproximativ o săptămână şi nu ştiu exact ce nereguli au fost depistate. A fost închisă de moment şi toate măsurile care au fost dispuse vor fi duse la îndeplinire. Este inuman să închizi o şcoală. În satul în care clopoţelul nu mai sună şi clopotul nu mai bate, ce se întâmplă cu el?“ a declarat primarul.

Cei 19 copii şi elevi vor învăţa la şcoala din centrul localităţii.

„Copiii au fost relocaţi la Şcoala gimnazială «Grigore Geamănu» din comună. Sunt aduşi cu microbuzul şi nu sunt mari probleme. Este vorba de 19 copii“, a mai spus Modrea, conform adevarul.ro.

Comment here