Ultima Ora

11:04 Protestele spontane din CET-urile din Bucureşti s-au încheiat, în cursul nopţii

Protestele spuntane, izbucnite vineri în centralele aparţinând societăţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), au încetat în cursul nopţii, iar în acest moment, toate cele 4 CET-uri funcţionează normal, a anunţat, sâmbătă, producătorul de energie termică din Capitală.

„Nu s-a oprit niciun moment livrarea agentului termic către sistemul de termoficare din Bucureşti. Managementul ELCEN, reprezentanţi ai sindicatului şi salariaţilor din cadrul ELCEN, precum şi alţi factori responsabili implicaţi în această situaţie, au deschis, în cursul serii de vineri, 23 decembrie, un dialog menit să promoveze stabilitate şi consens pe problemele de interes comun. Principalele argumente ale discuţiilor au vizat importanţa asigurării continuităţii funcţionării instalaţiilor şi apărarea, în mod legal şi echitabil, a intereselor salariaţilor. Angajaţii ELCEN ştiu că munca lor este foarte importantă pentru securitatea energetică naţională şi vitală pentru sistemul de termoficare din Bucureşti. În consecinţă, au decis ca în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (24 decembrie) să reia lucrul în toate cele 4 centrale”, se menţionează în comunicatul transmis de ELCEN, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, managementul ELCEN a susţinut şi susţine în continuare majorările salariale ale angajaţilor cu respectarea Legii Bugetului de Stat. Dialogul a avut tot timpul în vedere menţinerea unei relaţii sănătoase de colaborare între părţile implicate, care se doreşte continuată, ajungându-se la consens în ceea ce priveşte binele comun, se menţionează în comunicat.

Câteva sute de angajaţi ai Electrocentrale Bucureşti au refuzat să intre în tură vineri, la ora 14:00, din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă pentru anul viitor, care au ajuns în impas în condiţiile în care conducerea ELCEN doreşte să acorde, anul viitor, o majorare salarială mai mică decât rata anuală a inflaţiei din ultimul an.

Comment here