Ultima Ora

11:04 PNL ar fi dispus să renunţe la varianta Cîţu premier. Numele lui Dan Vîlceanu, vehiculat în partid

Liberalii ar putea să înainteze o propunere de premier şi să renunţe la Florin Cîţu, pentru a se ajunge la o înţelegere în cadrul coaliţiei, iar Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat. Surse liberale au precizat pentru News.ro că este singura variantă în care PNL ar accepta refacerea coaliţiei de guvernare, şi anume ca premierul să fie dat de PNL. Dacian Cioloş ar trebui, astfel, să îşi retragă candidatura de premier desemnat, pentru că principala lor solicitare din momentul ieşirii din Guvern, şi anume renunţarea la Florin Cîţu premier, ar fi îndeplinită.

Liberalii au şedinţa Biroului Executiv, de la ora 11.00, însă discuţii au fost şi joi seara între membrii conducerii partidului. PNL ar fi dispus să înainteze altă variantă de premier liberal, precum Dan Vîlceanu sau Lucian Bode, prima şansă având-o însă Bode. Condiţia este ca USR să renunţe la Dacian Cioloş premier desemnat şi să se refacă coaliţia în jurul Partidului Naţional LIberal.

Astfel, Cioloş ar trebui fie să renunţe la mandat, iar preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o nouă propunere de premier, de la PNL, sau USR să meargă mai departe cu varianta unui guvern minoritar, cu Dacian Cioloş premier, care va pica la votul din Parlament. După respingerea propunerii, preşedintele va înainta o nouă propunere de premier, de la PNL.

Comment here