Ultima Ora

11:02 Persoană decedată, chemată să-și schimbe cartea de identitate. Primăria Târgu-Jiu acuză autoritățile din Dănești

Primăria Târgu-Jiu reacționează după ce una dintre direcțiile sale, cea de Evidență a Persoanelor, a trimis o scrisoare unei persoane din Dănești, decedate de 9 luni, să vină să-și schimbe cartea de identitate.

Municipalitatea susține că de vină este Primăria Dănești care n-a mai trimis comunicările de deces de doi ani.

”Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului despre care s-a scris în articolul „Un mort din Văcărea, invitat la Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu să își schimbe buletinul! Omul e decedat de nouă luni”.

Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia.

Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire. Facem precizarea că semnatarul articolului menționat nu a solicitat punctul de vedere al instituției noastre, rezumându-se la a publica informații incomplete. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu nu poate fi învinovățită de situația creată” se arată în comunicatul Primăriei Târgu-Jiu.

Comment here