Ultima Ora

11:02 Europa se închide din nou. Orban: România nu se află în situaţia altor ţări

Ludovic Orban a fost întrebat, duminică, la Arena Naţională, unde a fost amenajat un call center DSP, despre restricţiile impuse de multe ţări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului.

„Măsurile luate de diferitele ţări europene au fost în urma unor creşteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi mai ales ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitaţi-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depăşit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgenţă evenimentele private de tip nunţi, botezuri” a declarat premierul.

În ceea ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie în Bucureşti, premierul a afirmat că autorităţile vor evalua efectele măsurilor care au fost adoptate, în urmă cu aproape două săptămâni.

„În Bucureşti va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii şi le vom anunţa public”, a declarat Orban.

Comment here