Ultima Ora

11:02 Altex donează dispozitive medicale secţiilor ATI. Horațiu Gorun: Orice ajutor este de folos

Fundaţia Altex anunţă parafarea unui protocol de colaborare cu Secretariatul General al Guvernului (SGG), pe durata unui an, prin intermediul căruia organizaţia poate dona dispozitive medicale secţiilor ATI din spitalele publice.

„Încă din primele luni de pandemie, ne-am mobilizat şi am venit în sprijinul personalului medical din linia întâi şi al pacienţilor, cu tot ce am putut, prin campania ‘Împreună pentru România. Salvăm vieţi’. Din păcate, lupta împotriva Covid-19 nu s-a terminat şi este nevoie să facem, în continuare, eforturi pentru a ieşi din această situaţie. Am găsit în Secretariatul General al Guvernului un partener de discuţie deschis şi, prin acest protocol, vom contribui la salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat Mihaela Mitescu, preşedintele Fundaţiei Altex.

Potrivit unui comunicat organizaţiei, transmis luni AGERPRES, prin noul protocol, Fundaţia Altex se obligă să asigure nu doar echipamentele medicale, ci şi transportul acestora, perioada de garanţie de minimum 12 luni şi punerea în funcţiune a dispozitivelor.

La rândul său, Secretariatul General al Guvernului s-a angajat să „disemineze propunerile formulate de Fundaţia Altex către unităţile sanitare din reţeaua publică, autorităţile publice centrale sau locale, cu atribuţii specifice”.

„Am spus întotdeauna că parteneriatul cu societatea civilă, cu organizaţiile neguvernamentale este extrem de important, în primul rând datorită semnalului transmis: suntem împreună, iar împreună putem reuşi orice. Desigur, orice ajutor este de folos, pentru că este esenţial ca eforturile tuturor să meargă în aceeaşi direcţie”, a transmis secretarul general al Guvernului, Horaţiu Gorun.

Din luna martie 2020 şi până în prezent, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, Spitalul Clinic Colentina din Capitală, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au beneficiat de monitoare de Terapie Intensivă donate de Fundaţia Altex.

În total, în toată această perioadă, Fundaţia a donat produse IT şi electronice, măşti de protecţie, echipamente şi dispozitive medicale în valoare de cinci milioane de euro, către spitale, instituţii şi unităţi de învăţământ, de pe întreg teritoriul ţării.

Campania „Împreună pentru România. Salvăm vieţi” şi acţiunile umanitare vor continua şi în perioada următoare, menţionează sursa citată.

Fundaţia Altex este o organizaţie nonprofit, înfiinţată de retailerul Altex România, cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească. Organizaţia are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educaţie, la îmbunătăţirea sistemului medical, dar şi la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat.

Comment here