Stirile ZileiTârgu-Jiu

Strâmbulescu: 43 de proiecte depuse, din care 5 respinse, pe FTJ

Până la data de 20 martie, IMM-urile din Gorj au depus 43 de proiecte, dintre care 5 au fost respinse, pentru atragerea de finanţări cuprinse între 200.000 şi 8 milioane de euro, din Fondul pentru o Tranziţie Justă, susţine Marinela Strâmbulescu, consultat fonduri europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă, a prelungit, până la data de 20 aprilie 2024, perioada de depunere a proiectelor pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

„Până la data de 20.03.2024, au fost depuse în cadrul Programului Tranziţie Justă, la nivelul județului Gorj, un număr de 43 de proiecte, dintre care 5 au fost respinse. Suma proiectelor depuse din total alocare financiară de circa 185 de milioane de euro, este de numai 34,16%, adică 63 de milioane de euro. Solicitanții mai au la dispoziție circa o lună, până pe 20 aprilie, pentru a depune proiecte în cadrul acestui apel! Proiectul trebuie să se încadreze între 200 de mii de euro și 8 milioane de euro, aportul solicitantului fiind de 25%” spune Strâmbulescu pe pagina de socializare.