Ultima Ora

10:59 Spitalele, PLINE de bolnavi de COVID

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală.

Institutul “Matei Balș” este plin, toate cele 640 de locuri sunt ocupate, anunţă presa centrală. La Institutul “Victor Babes” sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca, până la finalul acestei săptămâni ,să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulţi pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” nu mai dispune locuri libere pentru pacienţii care sunt confirmaţi cu virusul COVID-19, a anunţat, sâmbătă, managerul unităţii, Beatrice Mahler. Potrivit acesteia, în prezent sunt internaţi 50 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus şi trei suspecţi.

“Menţionez că în schema Institutului ‘Marius Nasta’ sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfecţie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitivi. (…) Mai avem locuri pentru pacienţii cu coinfecşie TB-COVID şi două locuri la suspecţi” a precizat Mahler.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here