Ultima Ora

10:59 Garda de Mediu Gorj: Amenzi de 275.000 de lei, aplicate operatorului gropii de gunoi

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au intensificat controalele la depozitul de deșeuri municipale Târgu-Jiu chiar și noaptea, anunță instituția, miercuri, printr-un comunicat de presă.

”Echipe de comisari patrulează în fiecare seară în zona de impact a depozitului de deșeuri, pentru a constata disconfortul olfactiv creat de acest depozit și de a asigura populația afectată că în limitele competențelor legale vom dispune, în continuare, măsuri drastice operatorului acestui depozit de deșeuri până când va lua măsuri eficiente de diminuare a disconfortului olfactiv.

În ultimele 6 luni, GNM CJ Gorj a efectuat un număr de 12 inspecții și a aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 275 000 lei. În această perioadă, acest operator se află în perioada de conformare a unui alt program de măsuri stabilit de Garda Națională de Mediu.

Comunicăm opiniei publice că GNM are competența de a verifica condițiile din autorizația de mediu emisă de APM Gorj, act administrativ în baza căruia își desfășoară activitatea operatorul acestui depozit. Reamintim populației în cauză, că potrivit noilor prevederi legale reglementate de Legea 123/2020 „în cazul existenței unor plângeri din partea publicului care reclamă existența unui disconfort olfactiv, structurile subordonate autorității centrale pentru sănătate (DSP) răspund la respectivele plângeri”” se menționează în comunicat.

Comment here