Ultima Ora

10:59 Criza facturilor. Ciolacu vrea reducerea TVA la 5% la energie și gaze

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, că măsura propusă de social-democraţi de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru energie şi gaze este suportabilă de către bugetul de stat.

Ciolacu a precizat că insistă ca această prevedere să intre în vigoare de la 1 februarie şi a arătat că a avut discuţii cu premierul şi cu preşedintele PNL Florin Cîţu, urmând ca subiectul să fie prezentat în şedinţa coaliţiei, la ora 17.00.

”Nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat cine se face vinovat de această situaţie.

Pe de altă parte, liderul PNL, Florin Cîţu, nu îşi doreşte rezolvarea crizei facturilor la energie cu bani de la buget, susţinând că acest lucru nu ar rezolva problema structurală a preţurilor, în opinia sa soluţia optimă fiind un plan de investiţii multianul asumat transpartinic, au declarat surse liberale pentru News.ro.

”Florin Cîţu este interesat de orice soluţie pentru facturile la energie care nu discriminează şi care se aplică unitar în toate sectoarele din economie. În acelasi timp, Florin Cîţu a avertizat că aceste soluţii, cu bani de la buget pentru persoane fizice şi companii, nu rezolvă problema structurală a preţurilor din energie. Trebuie un plan de investiţii multianual, asumat transpartinic pentru a asigura securitatea energetică a României”, au precizat sursele citate.

Coaliţia de guvernare se va reuni, în această seară, la Parlament, pentru a discuta despre măsuri în domeniul energiei. 

Comment here