Ultima Ora

10:58 Poliția Gorj: Mai puține accidente, furturi și tâlhării. Violența în familie, ÎN CREȘTERE

Și-n județul Gorj, ca de altfel în toată țara, criminalitatea a fost în scădere, în luna martie, pe fondul instituirii stării de urgență.

”În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale). De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu peste 38%, față de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 43,52%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 43,95%, iar tâlhăriile cu 75%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 35,51%, iar infracțiunile stradale cu 26,7%.

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii. Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 50%, persoanele decedate reprezintă același procent ca în perioada similară (o persoană decedată), iar numărul răniților grav a scăzut de la 7 la 5.

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu peste 60%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel, prin activități preventive, operative și de investigare” anunță Poliția Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here