Ultima Ora

10:56 Un nou caz de „vaccinare la chiuvetă”

Peste 50 de percheziții au avut loc, marți dimineață, în județele Constanța și Suceava, într-un nou dosar al DNA vizând „vaccinarea la chiuvetă”. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că sunt percheziții și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, acolo unde ar fi fost eliberate certificate false de vaccinare, și la Spitalul Municipal Mangalia, fiind vizate cadre medicale care lucrează la sanatoriu.

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că marți dimineață au loc percheziţii la 52 de adrese din județele Suceava şi Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor firme. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Conform surselor citate, până acum au fost identificate aproximativ 100 de persoane care ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia. Sursele citate spun că beneficiarii sunt din județul Suceava, iar pentru un certificat fals de vaccinare ar fi plătit sume cuprinse între 50 și 400 de euro, în funcție de situația financiară a fiecăruia.


Comment here