Ultima Ora

10:55 Vîlceanu știe care este rețeta PSD

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, sugerează că social-democrații împing țara într-o criză economică. Fostul ministru de Finanțe a distribuit, pe Facebook, un articol din presa centrală referitor la acest aspect.

”Toate datele arată că România se îndreaptă spre o nouă criză, remarcă specialiștii. Deficitul a depășit estimările, inflația a ajuns la două cifre, dobânzile sunt la un nivel record, iar datoria publică a sărit de 50% din PIB. Prognoza Băncii Mondiale reajustează negativ creșterea economică” arată Europa Liberă România.

„Câtă vreme vom continua să avem politici care să crească deficitul, este imposibil să scadă datoria publică, dimpotrivă, se va mări. Nu am văzut setul de măsuri care să reducă datoria publică”, a declarat, pentru sursa citată, fostul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu (PNL), fost ministru al Proiectelor Europene în Guvernul Ciucă.

Potrivit acestuia, la plecarea sa de la Finanțe, în noiembrie 2021, dobânzile erau de 5%-5.6%, iar deficitul era de 4.7%. La finalul anului trecut, într-o singură lună, decembrie 2021, deficitul a sărit la 6.7%. Bugetul pe 2022 a fost construit pentru o creștere economică de 4.6% și un deficit de 5.84%. Toate țintele pot să fie ratate, Banca Mondială a reajustat ținta de creștere economică la 1.9%. Inflația este preconizată a fi în jurul a 10%.

https://romania.europalibera.org/a/repetam-erorile-crizei-din-2009/31832575.html?fbclid=IwAR193VXvhB0g6auYVTTBRwbECC7O4dupndUbEWRwgFCmUclgXTRO-s001Fw

Comment here