Ultima Ora

10:55 Programul „Anghel Saligny”, în ședința de guvern de azi

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat, vineri, că Programul de investiții locale „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința guvernului, cu aviz pozitiv cu observații din partea Ministerului. El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

„Ministerul Justiției este ultimul avizator pe toate proiectele de actele normative, nu doar pe proiectul de ordonanță de urgență pentru aprobarea Planului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Ministerul Justiției se pronunță pe legalitate, nu pe oportunitate. Observațiile avute în vedere de direcția de specialitate sunt menținute și au fost transmise către Ministerul Dezvoltării. Aseară, am văzut proiectul în original. Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect”, spune Lucian Bode.

El precizează că Ministerul Dezvoltării are două posibilități – integrează observațiile sau răspunde cu argumente de ce nu le preia.

„Avizul este pozitiv cu observații. Ministerul Justiției ia în analiză un proiect doar în momentul în care are toate observațiile, toate avizele. În consecință, avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal și atunci se consideră avizare tacită. Nu s-a întâmplat nici prima, nici ultima dată. Avem toate condițiile legale îndeplinite ca în ședința de guvern de azi, de la ora 16:00, Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, spune ministrul interimar al Justiției, conform Mediafax.

De asemenea, Bode spune că observațiile făcute de direcția de specialitate sunt aceleași.

„Nu am modificat chestiuni fundamentale, ci de interpretare. Deci documentul pregătit de către Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat spre Ministerul Dezvoltării aproape în aceeași formă, doar chestiuni de nuanță. Vorbim de observații tehnice, pe procedură, de constituționalitate”, conchide Bode.

Comment here