Ultima Ora

10:54 Un român i-a ajutat pe hackerii ruși de la Killnet

Un cetățean român, care ar fi susținut activitatea grupării de hackeri Killnet și ar fi fost implicat în atacurile cibernetice din ultimele zile din România, a fost identificat în Marea Britanie.

„A fost identificată o persoană, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin identificarea unor siteuri care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare”, a spus, marți, ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministrul a spus că luni, în cadrul unei cooperări internaționale, autoritățile din Marea Britanie au făcut o percheziție domiciliară la adresa românului bănuit că ar fi fost implicat în desfășurarea atacurilor informatice din ultimele zile în România.

„Ofițerii din Poliția Română – combaterea infracționalității informatice – au mers la Londra pentru a acorda sprijin în ancheta desfășurată de autoritățile din Marea Britanie. Acum, cetățeanul român este în custodia autorităților britanice”, a mai spus ministrul de Interne.

Comment here