Minerit și EnergieStirile Zilei

Un lider sindical ştie de ce a crescut numărul deceselor în CE Oltenia. Vrea negocieri cu administraţia

Liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, a declarat, la un post local de televiziune, că lipsa mesei calde a dus la degradarea stării de sănătate a salariaţilor Complexului Energetic Oltenia.

„Au fost aceste decese, pe care toată lumea ba le numără, ba le vaită că se duc cu câte 4-5 inşi pe zi la spital. Să mergem la rădăcina problemei, să vedem de ce se întâmplă chestiunile astea. Vă spun eu de ce se întâmplă, pentru că am urmărit personal aceste lucruri. Noi, în urma unor evoluţii, am renunţat la masa caldă, care le asigura nişte calorii, le menţinea organul hrănit la munca grea pe care o prestează, şi le-am dat tichete de masă pe care le duc acasă. La serviciu, n-au unde să mănânce cu tichetele. Minerul nu opreşte utilajul ca să se ducă să ia masa” a declarat sindicalistul.

Roşca a anunţat că intenţionează să facă demersuri pentru ca angajaţilor din carierele miniere să le fie acordată, din nou, masă caldă.

„Eu intenţionez să fac un material, având în vedere şi reglementările legislative, să solicit o negociere cu administraţia ca, pe lângă tichete de masă, să fie şi masă caldă. Numai aşa putem să ne îmbunătăţim starea de sănătate. Minerul, acum, ia tichetul se duce şi îşi cumpără seminţe, ţigări şi apă. Cum să trăieşti aşa şi să fii şi sănătos? Nu ai cum să fii sănătos. Am avut o discuţie şi cu câţiva lideri din FNME şi urmează să o declanşăm” a declarat liderul sindical la un post local de televiziune.

32 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, cu vârste în jurul a 50 de ani, au decedat în acest an. Lideri sindicali susţin, însă, că starea de sănătate a multora dintre salariaţi este destul de precară.

Comment here