Ultima Ora

10:54 Iordache a primit răspunsul de la minister. Ce se va întâmpla la CE Oltenia

Senatorul Ion Iordache i-a interpelat, pe 23 martie, pe ministrul Energiei și premierul României cu privire la măsurile luate de guvern pentru scăderea prețurilor la energie, planurile privind obținerea independenței energetice a României și planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

”Răspunsul transmis de PSD-iști denotă o lipsă completă de transparență și o bătaie de joc la adresa gorjenilor. Nu au răspuns la nicio întrebare, nu au oferit nicio informație nouă, rulează aceleași lozinci din ultimii trei ani și menționează că nu au actualizat datele pentru că „nu sunt finalizate discuțiile cu partenerii externi” ceea ce mi se pare foarte grav din moment ce solicitarea vizează siguranța sistemului energetic național.

Vă atrag atenția că:

– prețurile la energie sunt foarte mari și statul nu ia măsuri potrivite;

– inflația a atins maximul istoric al ultimilor 32 de ani;

– prețurile cresc galopant la toate produsele, mai ales la alimente.

În aceste condiții grave nu s-a găsit niciun angajat al Ministerului Energiei care să-și facă meseria și să transmită la timp informațiile solicitate pentru informarea corectă a oamenilor. Politrucii din fruntea Ministerului Energiei ar trebui să caute soluții pentru statul român și cetățenii săi, nu pentru afacerile unor căpușe ale sistemului. Voi continua să solicit informații Ministerului Energiei și, dacă răspunsurile vor fi la fel de evazive și lipsite de conținut, voi solicita prezența la plen a Ministrului Energiei” se arată într-un comunicat semnat de liderul Forța Dreptei Gorj.

Comment here