Ultima Ora

10:53 Tomescu: Aştept şi ca domnul Weber să ia liderii de sindicat şi să meargă la Ministerul Muncii

Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, speră ca actuala guvernare să rezolve şi problema stagiului de cotizare de 25 ani, prevăzut în Legea nr.197/2021, după ce, în această săptămână, în urma intervenţiei senatorului Ion Iordache, preşedintele PNL Gorj, a fost deblocată reducerea vârstei de pensionare pentru angajaţii ELCFU, ai secţiilor chimice şi ai fostelor Termoserv-uri.

„Aş vrea să facă şi domnul Weber ce a făcut domnul Iordache. Domnul Iordache, de data asta, a avut o reacţie, chiar dacă în urma unui abuz. Aştept şi ca domnul Weber, că tot îi văd că se ciondănesc acum, să ia liderii de sindicat şi să meargă pentru sistemul de calcul la Ministerul Muncii, pentru că ministrul Justiţiei a spus că sunt prea multe procese pentru recalculare, doar la Gorj sunt 6000” a declarat sindicalistul într-un dialog, pe Facebook, cu deputatul USR Radu Miruţă.

Tomescu a afirmat că activitatea Complexului Energetic Oltenia este, în acest moment, politizată sută la sută.

„Politicul este sută la sută implicat la CEO. Dacă, în urmă cu 6-7 ani, mai exista o umbră de opoziţie din partea unor directori, acum a dispărut orice opoziţie la a împiedica politicul să încalece profesioniştii din CEO. Profesioniştii nici nu mai scot capetele din pământ. Încă mai sunt profesionişti care nu se văd, care doar muncesc, aceştia nu scot capetele din pământ în faţa politicului care a încălecat totalmente această companie. Nici nu se respiră fără carnetul de partid” a afirmat Tomescu.

Comment here