Ultima Ora

10:52 Joe Biden, contracandidatul lui Trump la preşedinţie

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a revendicat, vineri, victoria în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump, relatează DPA şi Reuters.

„A fost o onoare să concurez alături de unii dintre cei mai talentaţi candidaţi pe care Partidul Democrat i-a avut vreodată şi sunt mândru să spun că intrăm în aceste alegeri generali ca partid unit”, a precizat Biden într-un comunicat.

Un candidat are nevoie de 1.991 delegaţi pentru a-şi asigura nominalizarea. Biden a atins acest prag după ce, vineri, au venit rezultatele de la alegerile primare din şapte state şi districtul Columbia, care s-au desfăşurat în cursul săptămânii. Realizarea este totuşi o formalitate, după ce ultimul său contracandidat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, a ieşit din cursa pentru învestitura democrată, în luna aprilie.10

Peste o duzină de state şi-au întârziat scrutinele din alegerile primare ori au schimbat sistemul la unul de votare prin e-mail din cauza preocupărilor pentru sănătatea publică în contextul pandemiei de COVID-19.

Joe Biden a fost senator al Partidului Democrat timp de decenii şi apoi vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama, reaminteşte DPA.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here