Ultima Ora

10:52 De ce a fost Ponta la sediul PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că nu s-a discutat despre o fuziune cu Pro România, dar că şi-a dori realizarea unui pol de stânga, nu a unui mare partid de stânga, lăsând să se înteleagă că aceasta este o opţiune pentru viitor.

Vasile Dîncu a fost întrebat, luni seara, la Profit News, în condiţiile în care, în urmă cu câteva zile, Victor Ponta s-a aflat la sediul PSD, dacă PSD va face o fuziune cu Pro România şi, în consecinţă, Ponta s-ar întoarce în PSD.

“Nu am stabilit aşa ceva, Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar e posibil. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stânga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a afirmat Dîncu.

În luna februarie, Dîncu declara că PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de „dirijor” al stângii politice. El afirma că „foarte mulţi” dintre cei care plecat din PSD către Pro România revin în partid, subliniind că şi PSD şi Pro România au pierdut de pe urma faptului că cele două formaţiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.

Comment here