Ultima Ora

10:51 Defileul Jiului, plin de sticle cu urină aruncate de șoferi

Defileul Jiului se confruntă cu un fenomen care pune în pericol sănătatea publică. Șoferii aruncă sticle cu urină pe geamul autovehiculelor, arată Gazeta de Sud.

Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP), este vorba în principal de conducătorii auto care lucrează pentru firme de transport și care trebuie să ajungă la destinație la o anumită oră. Se presupune că nu mai au timp să mai oprească pe drum, să caute o toaletă, și folosesc sticle pe care le aruncă pe marginea șoselelor.

„Este o situație care deja devine un pericol pentru sănătatea publică. Sunt recipiente, sticle cu urină pe care le strângem din Defileul Jiului. Oamenii noștri au echipament de protecție și mănuși, însă nu este posibil așa ceva. Se face în sticle și se aruncă pe geam direct. Nici măcar la pubele nu sunt lăsate sticlele. Vorbim despre civilizație. Eu cred că vorbim de un pericol pentru sănătatea populației. Este un Parc Național vizitat de foarte multe persoane. Nu mai spun de imagine. Facem un apel să nu mai facă acest lucru”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Secția de Drumuri Naționale Târgu-Jiu intervine de două ori pe săptămână în Defileul Jiului pentru a face igienizări.

Comment here